|
| کد مطلب: ۱۱۸۴۷۳
لینک کوتاه کپی شد

وزیر ارتباطات، رکورددار نپذیرفتن مسئولیت/ اگر او گفت دلیل کندی اینترنت، گوشی موبایل است تعجب نکنید!

روز گذشته وزیر ارتباطات در حاشیه نشست هیات دولت آب پاکی را روی دست خبرنگاران ریخت و گفت فیلترینگ، خارج از چهارچوب تصمیم‌گیری دولت بوده و بازنگری در سیاست‌ها و مصادیق فیلترینگ یکی از خواسته‌های رئیس‌جمهور از دبیر جدید شورای‌عالی فضای مجازی است.

وزیر ارتباطات، رکورددار نپذیرفتن مسئولیت/ اگر  او گفت دلیل کندی اینترنت، گوشی موبایل است تعجب نکنید!
منبع: فرهیختگان |

زارع‌پور در ادامه برخلاف سه ماه پیش که مدعی بود سرعت اینترنت کشور طی دو سال اخیر به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته، گفت مقصر کندی اینترنت شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات و ازجمله شرکت مخابرات ایران است که سال‌ها وظایف خود را به‌درستی انجام نداده و شبکه اشباع شده است.

  یک وزیر با هزاران انکار!

روز گذشته عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه نشست هیات دولت با تاکید بر اینکه فیلترینگ خارج از چهارچوب تصمیم‌گیری دولت است، گفت: «کمیته‌ای (تعیین مصادیق محتوای مجرمانه) که در این زمینه وجود دارد، دولت سهم عمده را در آن ندارد. بازنگری در سیاست‌ها و مصادیق فیلترینگ یکی از خواسته‌های رئیس‌جمهور از دبیر جدید شورای‌عالی فضای مجازی بوده که در حکم انتصاب ایشان آمده است.» زارع‌پور در ادامه می‌گوید بخشی از گلایه‌های مردم درباره کندی اینترنت، به سرویس‌ها و سایت‌هایی بازمی‌گردد که به اعتقاد او، بلاوجه بسته شده‌اند: «بارها به‌عنوان مثال گوگل‌پلی را عرض کردم. همچنین بازی‌ها یا سرویس‌های پرکاربردی مسدود شده‌اند که باید در این کارگروه بررسی شود؛ چراکه بخشی از نارضایتی مردم به این امر بازمی‌گردد.» وی تاکید کرد در رابطه با شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مسدودشده، وزارت ارتباطات همچنان تابع مراجع بالادستی است: «پذیرش قوانین جمهوری اسلامی و رعایت آنها همچنان برای این پلتفرم‌ها مطرح است، اما به اعتقاد ما در بعضی سرویس‌ها و خدمات می‌شود تجدید‌نظر کرد که از عهده وزارت ارتباطات و دولت خارج است.» وزیر ارتباطات ابراز امیدواری کرد که مرکز ملی فضای مجازی در راستای کارگروه بررسی کندی اینترنت، در حوزه رفع فیلتر هم نقش‌آفرینی داشته باشد: «که ما اثراتش را برای کاهش نارضایتی مردم و افزایش سرعت کیفیت و اینترنت داشته باشیم.» انکارها و فرافکنی‌های وزیر تمامی نداشت و وی درنهایت بخش دیگری از نارضایتی‌ها از کندی اینترنت را متوجه برخی شرکت‌ها همچون مخابرات دانست که مأموریت خود را به‌درستی انجام نداده‌اند: «متاسفانه شرکتی همچون مخابرات ایران که این روزها بحثش نیز هست، در لایه تجمیع و شبکه داخلی شهرها و استان‌ها طی سالیان گذشته وظایف خود را به‌درستی انجام نداده و شبکه اشباع‌ شده و در برخی ساعات نیز مشکلاتی مخصوصا برای برخی استان‌ها ایجاد کرده است.» این اظهارات وزیر درحالی است که وی در تاریخ ۳ دی ۱۴۰۱ در تلویزیون گفت: «اختلال در کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها است.» همچنین زارع‌پور در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ با تکذیب کاهش سرعت اینترنت و کندی آن گفته بود: «بارها اعلام کردم که تند و کند بودن اینترنت باید معیار داشته باشد. سایت اسپیدست یکی از معیارهاست که هر ماه سرعت اینترنت کشورها را مقایسه می‌کند. سال گذشته رتبه ایران ۸۰ بوده و درحال حاضر رتبه ما ۶۱ است که حدود ۲۰ پله ارتقا پیدا کرده است. سرعت اینترنت حدود ۶۰ درصد نسبت به اسفند سال ۱۳۹۹ گذشته افزایش پیدا کرده است. در ابتدای دولت سیزدهم هم این سرعت ۲۱ بود اما الان در مقایسه با ماه‌های گذشته روند افزایشی بوده است. البته در حوزه ارتباطات ثابت وضع‌مان خوب نیست اما در این یک سال وضع بهتر شده، اگرچه این سرعت شایسته مردم ما نیست و در حوزه اینترنت ثابت خیلی فاصله داریم.»

 به نظر می‌رسد نام بردن وزیر از مخابرات ایران در شرایط کنونی به‌جز فرافکنی و فرار از مسئولیت، معنی خاصی هم دارد .حالا وزیر ارتباطات در بین مردم به رکورددار انکار مسئولیت تبدیل شده و اگر هم در ماه‌های بعد، زارع‌پور گوشی‌های موبایل را مقصر کاهش سرعت اینترنت اعلام کرد، نباید تعجب کنیم.

 

ارسال نظر

پربازدیدترین