|
| کد مطلب: ۱۱۸۹۶۲
لینک کوتاه کپی شد

دجله تنها پناهگاه عراقی‌ها در مقابل گرمای سوزان! + فیلم

جوان عراقی می‌گوید برای تفریح و خنک شدن به کنار رودخانه دجله آمده است، شب هم برمی گردیم، برق و آب نداریم، می‌آییم نفس بکشیم و استراحت کنیم.

دجله تنها پناهگاه عراقی‌ها در مقابل گرمای سوزان! + فیلم
منبع: فرارو |

گرمای سوزان و کمبود برق و آب در خانه‌ها در پرتو تابستان سوزان بغداد هیچ راه خروجی برای جوانانی مانند وسام عبد به جز رودخانه دجله باقی نمی‌گذارد، اما حتی این رودخانه تاریخی نیز با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند.

وسام عبد بعدازظهر زیر آفتاب سوزان و هوای خشک آمد تا در رودخانه دجله در منطقه الاعظمیه بغداد شنا کند تا از قطع برق و آب در خانه اش در امان بماند.

اما مرد جوان به دلیل پایین بودن سطح آب مجبور شد به جای شنا از ساحل تا وسط رودخانه پیاده روی کند.

در انتهای دیگر رودخانه، جایی که آب عمیق‌تر است، مردان جوان برای پریدن از بالای یک صخره به داخل آب برای شنا رقابت کردند.

وسام، ۳۷ ساله که در آب ایستاده می‌گوید: من اینجا در اعظمیه زندگی می‌کنم، و آب هر سال کاهش می‌یابد... من با پای پیاده عبور کردم.

مرد جوان می‌گوید که برای تفریح و خنک شدن به کنار رودخانه آمده است، شب هم برمی گردیم، برق و آب نداریم، می‌آییم نفس بکشیم و استراحت کنیم.

وسام می‌گوید که پیش از بازگشت به خانه، گاهی بعد از نیمه‌شب برای شنا به کنار رودخانه می‌آید.

این وضعیت منعکس کننده بحران‌های همپوشانی است که روزانه ۴۳ میلیون نفر عراق تجربه می‌کنند، از وخامت بخش برق و افزایش مداوم دما در کشوری که به گفته سازمان ملل متحد یکی از پنج کشوری است که بیشتر از برخی از کشور‌های جهان تحت تأثیر اثرات تغییرات آب و هوایی، علاوه بر کمبود آب قرار دارد.

علاوه بر خشکسالی و کمبود باران، دولت عراق با ساخت سد‌هایی توسط کشور‌های همسایه ترکیه و ایران بر روی رودخانه‌های دجله و فرات که منجر به کاهش شدید میزان آبی که به عراق می‌رسد، مخالف است.

هر تابستان، این رنج تکرار می‌شود، زیرا قطعی برق روزانه گاهی به ده ساعت می‌رسد و گاهی اوقات با افزایش دما بیشتر.

اگرچه عراق از نظر نفت غنی است، اما امکانات زیرساختی آن به دلیل چندین دهه درگیری، سوء مدیریت و فساد رو به وخامت است.

برای جبران کمبود، برخی به استفاده از ژنراتور‌های الکتریکی متوسل می‌شوند.

برای رفع قطعی برق، ایستگاه‌های عراق باید روزانه ۳۲۰۰۰ مگاوات برق تولید کنند. با این حال، به گفته مقامات، تولید هنوز با آن فاصله دارد، حتی اگر گاهی اوقات به ۲۶۰۰۰ مگاوات برسد.

در نیمه اول جولای، قطع برق بدتر شد. به دلیل مکانیسم پیچیده‌ای که عراق باید از طریق آن ۱۱ میلیارد یورو بدهی گاز به ایران را پرداخت کند، اخیراً عرضه گاز از کشور همسایه ایران که یک سوم انرژی مورد نیاز عراق را تامین می‌کند به نصف کاهش یافته است.

در همین حال، دولت عراق متعهد شد که بر اساس آنچه دولت چند روز پیش اعلام کرد، عرضه برق ظرف چند روز بهبود یابد، به ویژه پس از توافق با تهران برای مبادله گاز با نفت سیاه و نفت خام.

وزارت برق عراق روز جمعه اعلام کرد که تولید دوباره به ۲۴۰۰۰ مگاوات در روز افزایش یافته است.

در حالی که هفته اول ژوئیه دما به شکل بی سابقه در جهان افزایش یافت، سازمان هواشناسی عراق می‌گوید که عراق در آخر هفته ممکن است بار دیگر افزایش دمای هوا را تجربه کند.

در تابستان سال ۲۰۲۲، سطح رودخانه دجله به حدی کاهش یافت که خبرگزاری فرانسه از مردان جوانی در حال بازی والیبال در وسط رودخانه فیلم گرفت. در آن زمان، وزارت منابع آب دلیل آن را وجود رسوبات انباشته شده در وسط رودخانه اعلام کرد که مسئولان در تلاش برای حذف آن هستند.

طا‌ها عدی که ۳۴ سال پیش به دنیا آمد و در کنار رودخانه دجله بزرگ شد و حرفه ماهیگیری را از پدربزرگ و پدرش به ارث برده بود، می‌گوید: در دو سال گذشته، خشکسالی بدتر شد. وی افزود: در برخی مناطق مردم پیاده از این رودخانه به ساحل دیگر می‌گذرند.

طا‌ها به یاد می‌آورد که چگونه آب رودخانه به بالکن خانه پدربزرگ پیرش می‌رسید. مرد جوان می‌گوید: پدر و عموهایم به من می‌گفتند قایق آن‌ها نزدیک خانه پهلو می‌گرفت.

حتی ماهی هم دیگر در دسترس نیست. مرد جوان می‌گوید: ماهی نیست، فقط ماهی کوچک است، زیرا آب نیست.

ارسال نظر

پربازدیدترین