|
| کد مطلب: ۹۱۱۹۷
لینک کوتاه کپی شد

شکارچیان غیرمجاز؛ یکی از چالش‌های حیات وحش زاگرس

آیند نیوز: دبیر منطقه زاگرس سازمان حفاظت محیط زیست بر ضرورت توجه به حیات وحش و زیستگاه های زاگرس تأکید کرد و یکی از چالش های حیات وحش زاگرس را شکارچیان غیرمجاز دانست.

شکارچیان غیرمجاز؛ یکی از چالش‌های حیات وحش زاگرس
منبع: ایسنا |
سیده‌مریم محمدی از آغاز سرشماری زمستانه وحوش استان همدان از ۲۷ آذرماه خبر داد و گفت: این سرشماری به منظور برآورد دقیق جمعیت حیات وحش، اطلاع از زاد و ولد گونه‌های شاخص و مقایسه آمار جمعیتی نسبت به سال‌های قبل انجام می گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: این سرشماری در یک هفته و با حضور نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان در شش منطقه حفاظت شده خواهد شد و در روز نخست، سرشماری در منطقه حفاظت شده آلموبلاغ اسدآباد در دستور کار است.

وی با بیان اینکه در جریان این سرشماری ۶۲ هزار و ۳۵۱ هکتار از مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان پایش، گشت و کنترل می شود، اضافه کرد: همچنین وضعیت حیات وحش از نظر بیماری‌هایی مانند تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و ... نیز بررسی خواهد شد.

به گزارش  روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان همدان، محمدی بر ضرورت توجه به حیات وحش و زیستگاه های زاگرس تأکید و تشریح کرد: سرشماری در استان های منطقه زاگرس شروع شده و در برخی از استان های این منطقه مانند چهارمحال بختیاری، ایلام، کرمانشاه و یاسوج به پایان رسیده است.

وی با بیان اینکه سرشماری زمستانه حیات وحش هر ساله به صورت سراسری از اواخر پاییز در سراسر کشور توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها انجام می شود، ادامه داد: زاگرس علاوه بر اینکه خاستگاه کشاورزی کشور است، غنی ترین تنوع زیستی از منظر حیات وحش و گیاهان را به خود اختصاص داده است.

محمدی گفت: با توجه به خشکسالی ها و تغییرات اقلیمی، تلاش برای حفاظت و حراست از حیات وحش این اکوسیستم بی نظیر نیازمند توجه مسئولان در تخصیص بودجه ها و اعتبارات برای رفع چالش های کمبود نیروی محیط‌بان، آبرسانی و هوشمندسازی مناطق است.

دبیر منطقه زاگرس سازمان حفاظت محیط زیست از دیگر چالش های حیات وحش زاگرس را شکارچیان غیرمجاز بر شمرد و افزود: در این زمینه نیازمند فرهنگسازی و تشدید میزان و مبلغ جرائم زیست محیطی و افزایش تعداد نیروهای یگان حفاظت محیط زیست هستیم.

وی یادآور شد: آمار و اطلاعات به دست آمده از سرشماری پستانداران شاخص و علفخواران به صورت سالانه مبنای برنامه ریزی و ارتقای سطح حفاظت قرار می گیرد و همچنین می تواند برای پروژه های دانشجویی و تحقیقات محققان در حوزه تنوع زیستی و حیات وحش استفاده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

پربازدیدترین