|
| کد مطلب: ۹۷۳۷۳
لینک کوتاه کپی شد

انتشار نخستین عکس‌ از محل نشت فضاپیمای «سایوز»

نخستین عکسی که از نشت فضاپیمای «سایوز» منتشر شده است، شواهدی را مبنی بر وجود آسیب بیرونی نشان می‌دهد.

انتشار نخستین عکس‌ از محل نشت فضاپیمای «سایوز»
منبع: ایسنا |

به گزارش اسپیس، «آژانس فضایی روسیه»(Roscosmos) نخستین عکس عمومی را از منبع نشت رادیاتور در فضاپیمای «سایوز»(Soyuz) که به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) متصل شده است، منتشر کرد.

این عکس روز دوشنبه ۱۳ فوریه در پستی منتشر شد که در حساب رسمی تلگرام آژانس فضایی روسیه به اشتراک گذاشته شده بود. عکس منتشر شده در این پست، شواهدی را مبنی بر وجود آسیب بیرونی نشان می‌دهد. آژانس فضایی روسیه پیشتر اعلام کرده بود این نشت که در ۱۴ دسامبر رخ داد، ناشی از برخورد شهاب‌سنگ بوده است. در توضیح تصویر آمده است: تصویری از سوراخ رادیاتور سیستم تنظیم حرارت فضاپیما که با دوربین نصب‌شده در بخش آمریکایی ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت شده است.

این پست تلگرامی نشان می‌دهد که آژانس فضایی روسیه در حال حاضر در حال بررسی این نشت است و پرتاب فضاپیمای جایگزین سایوز به نام «ام‌اس-۲۳»(MS-23) را تا مارس ۲۰۲۳ به تعویق انداخته تا دلیلی برای این حادثه پیدا شود. این عکس تنها دو روز پس از شناسایی نشت مایع خنک‌کننده در فضاپیمای روسی دیگری که به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شده بود، منتشر شد. این فضاپیمای رباتیک روسی، «پراگرس ۸۲»(Progress 82) نام دارد.

مدیران برنامه ناسا به سرعت متوجه شدند سایوز «ام‌اس-۲۲»(MS-22) که در سپتامبر گذشته، «فرانک روبیو»(Frank Rubio)، فضانورد ناسا و «سرگئی پروکوپیف»(Sergey Prokopyev) و «دیمیتری پتلین»(Dmitry Petelin)، فضانوردان روسی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برد، هیچ خطری برای آزمایشگاه مداری یا خدمه آن ندارد. در هر حال، این وضعیت باعث بروز برخی از کشمکش‌ها میان شرکای ایستگاه فضایی بین‌المللی شد.

ام‌اس-۲۲ برای بازگرداندن فضانوردان به زمین، به جز در موارد اضطراری، غیر ایمن تلقی شده است. اگر پیش از رسیدن ام‌اس-۲۳ نیاز به تخلیه ایستگاه باشد، پروکوپیف و پتلین با ام‌اس-۲۲ به خانه باز خواهند گشت اما روبیو با یک کپسول «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) پرواز خواهد کرد که چهار فضانورد دیگر را در خود جای می‌دهد. دلیل این کار این است که حضور شخص سوم در سایوز بدون مایع خنک‌کننده طی سفر در جو زمین، کار خطرناکی خواهد بود.

ابتدا پیش‌بینی شده بود سایوز ام‌اس-۲۳ که جایگزین ام‌اس-۲۲ نشت‌کرده خواهد شد، در ماه فوریه از «پایگاه فضایی بایکونور»(Baikonur Cosmodrome) در قزاقستان پرتاب شود. احتمالا این تأخیر جزئی، تأثیر قابل توجهی بر مأموریت‌های روبیو، پروکوپیف و پتلین نخواهد داشت که پیشتر قرار بود دو برابر مدت زمان برنامه‌ریزی‌شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی بمانند.

«دینا کونتلا»(Dina Contella)، مدیر یکپارچه‌سازی عملیات ایستگاه فضایی بین‌المللی در ناسا، طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۷ ژانویه گفت: برنامه این است که فرانک، دیمیتری و سرگئی تا زمانی که به خانه بازگردند(احتمالا در اواخر سپتامبر)، برای چندین ماه دیگر در ایستگاه بمانند.

ناسا در واکنش به ماجرای برخورد شهاب‌سنگ که به سایوز ام‌اس-۲۲ آسیب رساند، مذاکراتی را با اسپیس ایکس آغاز کرده است تا محافظ بیشتری به کپسول‌های دراگون این شرکت اضافه شود. ماموریت بعدی خدمه اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی، «کرو-۶»(Crew-6) نام دارد که قرار است در ۲۶ فوریه به فضا پرتاب شود.

ارسال نظر

پربازدیدترین