|
| کد مطلب: ۶۶۸۸۳
لینک کوتاه کپی شد

تراشه جدید کوآنتومی IBM Eagle برای کامپیوترهای نسل بعد

تراشه جدید کوآنتومی IBM Eagle برای کامپیوترهای نسل بعد

کمپانی IBM با رونمایی از تراشه کوآنتومی Eagle دنیا را یک گام دیگر به سوی کامپیوترهای نسل بعد آماده کرد.

به گزارش آیند و به نقل از rt ، تراشه Eagle مجهز به 127 کیوبیت است.

این اولین تراشه کوآنتومی است که بیشتر از 100 کیوبیت ساخته می‌شود.

آی بی ام قصد ساخت تراشه‌های Osprey و Condor را با ظرفیت 433 و 1121 کیوبیت دارد.

{ در پردازش کوانتومی یک کیوبیت یا بیت کوانتومی واحد پایه‌ای پردازش کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی بوده و مشابه بیت در رایانه‌های کلاسیک می‌باشد: کوچکترین واحد ذخیره اطلاعات و معیاری از مقدار اطلاعات کوانتومی است. از نظر فیزیکی، کیوبیت یک سامانه کوانتومی دوحالتی است، یعنی سیستمی که توسط مکانیک کوانتومی به درستی قابل توصیف است و هنگام اندازه‌گیری یکی از دو حالت ممکن خود را اختیار می‌کند. مانند قطبش یک فوتون که در اینجا، جهتِ قطبشِ عمودی و جهتِ قطبشِ افقی دو حالت ممکن برای سامانه هستند. در یک سامانه کلاسیکی، هر بیت در هر لحظه یا در حالت صفر یا در حالت یک است، اما اصل‌های مکانیک کوانتومی به کیوبیت اجازه می‌دهند که در همان حال، حالتی را برابر با برهم نهی دو حالت اصلی نیز اختیار کند، یک ویژگی که در پردازش کوانتومی بنیادی است. به عبارتی، یک کیوبیت هم ممکن است در حالت‌های کلاسیک صفر و یک وجود داشته باشد و هم می‌تواند در حالت ترکیب این دو قرار گیرد (یعنی همزمان دارای هر دو حالت صفر و یک باشد). در واقع همین پدیده، تفاوت اصلی بین بیت‌های کلاسیک و کیو بیت‌هاست. انتقال کیوبیت‌ها بنیان دانش دورنوردی کوانتومی است.}

اگرچه از بسیاری جهات نسبت به تراشه‌های کامپیوتری سنتی قدرت کمتری دارند اما تراشه‌های کوانتومی می‌توانند برخی از وظایف را انجام دهند که از عهده کامپیوترهای معمولی بر نمی‌آید.

آروین کریشنا مدیر اجرایی آی بی ام می‌گوید این کمپانی قدرتمندترین کامپیوتر جهان را ایجاد کرده و این اولین تراشه است که آن را در هیچ کامپیوتر کلاسیکی نمی‌توان شبیه سازی کرد و تراشه کوآنتومی IBM را قدرتمندتر از هر تراشه دیگر خواند.

به گفته وی کامپیوترهای کوانتومی به هیچ وجه سعی در جایگزینی با کامپیوترهای کلاسیک را ندارند و صرفا در تلاش برای حل مشکلاتی هستند که کامپیوترهای کلاسیک نمی‌توانند حل کنند.

اما تراشه آی بی ام به قدری مهم است که برای انجام وظایف آن باید کامپیوتری به اندازه کره زمین ساخت .

ارسال نظر

پربازدیدترین