|
| کد مطلب: ۹۹۵۷۲
لینک کوتاه کپی شد

بازی‌سازها گیم‌آور می‌شوند!

امروزه صنعت بازی سازی از مهمترین و پردرآمدترین صنایع مدرن جهان است. چند ماهی می‌شود که محدودیت دسترسی به اینترنت این صنعت را در کشورمان، تحت الشعاع قرار داده است. آینده این صنعت مساله‌ای است که فعالین این حوزه را نگران کرده است.

بازی‌سازها گیم‌آور می‌شوند!
منبع: ايسنا |

واقعیت این است که صنعت بازی سازی با وجود تاکید چندباره رهبری درخصوص توجه به شرکت‌های دانش بنیان، توجه به محصولات این شرکت‌ها و اقتصاد دانش بنیان در سخنرانی‌های متعدد اما  این شرکت‌ها آنگونه که باید جدی گرفته نمی‌شوند. چند ماهی نیز می‌شود که محدودیت‌های پیش آمده در دسترسی به اینترنت به مشکلات صنفی قبلی بازی‌سازان قبلی افزوده شده و حالا به طور کل، تمام این صنعت و نیروی انسانی مرتبط با آن در کشورمان، در خطر هستند.

در جهان امروز؛ صنعت بازی سازی به اندازه سینما جدی گرفته می‌شود چرا که بازی‌ها بستری مناسب برای ارائه محتوای فرهنگی متناسب با یک کشور محسوب می‌شوند و از طریق تولید بازی برای گروه‌های مختلف سنی، همزمان آموزش‌های فرهنگی را نیز می‌توان پیش می‌برند.

بازی سازان به حضور بین المللی نیازمندند

صادق جبلی مدیرعامل و موسس مجموعه شرکت‌های طراحان سفید در گفتگو با ایسنا می‌گوید که حجم ارسالی به سرورها در کار ما، حجم‌های بسیار بالایی هستند و حرف از چند مگ یا چند کیلوبایت نیست چرا که در اکثر مواقع تا چند گیگ حجم هم پیش می‌روند. « برای اینکه ما بتوانیم کار تیمی‌مان را پیش ببریم تا فرد بعدی برای نیز بتواند کارش را انجام دهد، در هر شرایطی باید حجم مورد نظرمان را به سرور ارسال کنیم. وقتی اختلال به وجود می‌آید، با سرعت کم مثلا پیش می‌آمد که در ۲۰ دقیقه تنها یک گیگ ارسال شود. پس از ۲۰ دقیقه نیز یکباره اختلال به وجود می‌آمد و اینترنت قطع می‌شد. در نهایت ما باید خداحافظی می‌کردیم با تمام تلاشی که برای ارسال محتوای‌مان صرف کرده بودیم. برای همین کار تیمی‌مان به شدت افت کرد و چون از نظر اپراتور ما حجم را خرج کرده بودیم، از لحاظ مالی از سوی اپراتورها هم تحت فشار بودیم. از طرف دیگر تعداد افراد تیم‌مان کم شد و باعث شد تا کارها به درستی انجام نشوند.»

جبلی معتقد است که این اتفاق ریسک سرمایه ‌گذاری‌های خطرپذیر را بالا برد.« وقتی برخی تصمیمات از مسئولان باعث افول و نزول یک صنعت می‌شوند؛ در نتیجه مردم نیز حق دارند تا بر روی چنین صنایعی هم سرمایه گذاری نکنند. هنگامی که بازی‌ها، پلی استور و اپ استور فیلتر شدند، تنها کافه بازار و مایکت در این بین باقی ماندند. اصل بازار ما، بازار بین المللی است. ما بازار کشور خودمان را حفظ می‌کنیم اما نیازمند درآمد و انتشار بین المللی نیز هستیم. همین مسئله هم باعث متضرر شدن ما از لحاظ مالی شد.»

بازی‌سازها گیم‌آور می‌شوند!

تعداد افراد تعدیل شده در این زمان بسیار بالا بود. جبلی در ادامه سخنان خود درباره ضررهای وارد شده به مجموعه‌اش این را می‌گوید.«این کار با قطعی اینترنت آغاز شد. از مهر ماه تا به امروز حدود ۱۵ الی ۲۰ نفر از نیروهای اصلی‌مان را تعدیل کردیم. همچنین بسیاری از پروژه‌هایمان را هم کنسل کردیم. این دو مسئله بسیار ما را آزار داد. توجیه و دلیل‌مان برای تعدیل نیز این بود که سرمایه گذاری خطرپذیر، اکنون دیگر به شدت ریسک بالایی دارند، کارها پیش نمی‌رفت و زمان معین تحویل پروژه‌ها را هم از دست می‌دادیم.»

آب سرمان گذشته است

مدیرعامل و موسس مجموعه شرکت‌های طراحان سفید عنوان می‌کند که در این۵ ماه هر اتفاقی را که یک شرکت ممکن است از سر بگذارند، مجموعه‌های تحت مدیریتش نیز از سرگذارنده است. او در ادامه گفتگوی خود با ایسنا درباره مهاجرت نیروی انسانی فعال در این حوزه نیز هشدار می‌دهد.«اگر به لینکدین سر زده باشید، بسیاری از کاربران ایرانی گزینه آماده به همکاری اکانت‌شان روشن است. چرا که یا از کار قبلی‌شان تعدیل شده‌اند و یا اینکه شرایط به حدی بد بوده که مجبور شده‌اند به سراغ یک کار جدید بروند. با بسیاری از دوستانم که صحبت می‌کردم، همیشه این دغدغه وجود داشت که با اجرایی شدن ایده اینترنت ملی قرار است چه اتفاقی را از سر بگذارنیم و چگونه از سوی دولت حمایت شویم؟ متاسفانه در صنعت بازی سازی، ما هیچ جایگزینی برای تکست ادیتورها یا ویدئو ادیتورها در صورت ملی شدن اینترنت نداریم.»

او به این نکته اشاره می‌کند که در تمام مدت بر روی اپلیکیشن‌های سوشال مدیا سرمایه گذاری شده و نه تنها کیفیت کافی سوشال مدیاهای خارجی را ندارند بلکه مردم هم اقبال کافی به این اپلیکیشن‌ها ندارند.«پیامرسان‌های ملی نیز برای تولید و توسعه به محیط برنامه نویسی خارجی نیاز دارند. اگر محدودیت دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد، چگونه می‌توان همین پیامرسان‌های ایرانی را ارتقا داد؟ سامانه‌ای به نام ONLIN .۴۰۳ برای دور زدن تحریم‌ها از سوی وزارت ارتباطات معرفی شد. متاسفانه این سامانه به شدت ضعیف بود. انتظار ما این است وقتی سامانه‌ای از سوی دولت معرفی می‌شود، در پس آن توسعه و برنامه محکمی وجود داشته باشد و در اولین استفاده، یوزر دچار مشکل نشود. بجای اینکه با قوی کردن زیرساخت داخلی در کنار نسخه خارجی رقابت ایجاد کنیم، به طور کامل دسترسی به نسخه خارجی را فیلتر می‌کنیم. با این شیوه ما نمی‌توانیم در عرصه بین الملل رقابت کنیم برای همین نیروی انسانی ما به فکر مهاجرت می‌افتد.»

ارسال نظر

پربازدیدترین