|
| کد مطلب: ۱۰۳۱۴۰
لینک کوتاه کپی شد

جیمزوب جستجو برای حیات فرازمینی را شروع کرد

اخترفیزیکدانان با هدف مطالعه حیات در دیگر سیارات منظومه شمسی قصد دارند منطقه زهره را با کمک تلسکوپ جیمز وب مطالعه کنند.

جیمزوب جستجو برای حیات فرازمینی را شروع کرد
منبع: دیجیاتو |

تیمی از اخترشناسان پیشنهاد کرده‌اند تلسکوپ فضایی « جیمز وب » به مطالعه پنج سیاره‌ای بپردازد که در « منطقه زهره » قرار دارند.

این منطقه برای اولین‌بار توسط « استفان کین »، اخترفیزیکدان دانشگاه « ریورساید » کالیفرنیا، در سال ۲۰۱۴ برای مطالعات بیشتر پیشنهاد شد. منطقه زهره، یک منطقه مداری فرضی در اطراف یک ستاره است که احتمال داده می‌شود به‌اندازه‌ای داغ باشد که آب مایع در سیارات منظومه خود را از بین می‌برد، اما قادر به ازبین‌بردن جو آن‌ها نیست. به عبارت دیگر می‌توان گفت سیارات این ستاره شرایط داشتن اثر گلخانه‌ای همانند زمین را دارند.

جیمز وب با بررسی منطقه زهره می‌تواند اطلاعات شگرفی از تکامل سیاره همسایه ما - سیاره زهره - به‌دست آورد. همچنین می‌تواند اطلاعات زیادی در مورد تکامل سیارات دیگری که روزی احتمالاً قابل سکونت بوده‌اند و سپس تبدیل به سیارات آتشین شده‌اند، کسب کند.

برخی دانشمندان بر این باورند که زهره احتمالاً زمانی قابل سکونت بوده است؛ پیش از آنکه تبدیل به دوقلوی آتشین کره زمین شود. محققان برای دست‌یابی به اطلاعات کامل‌تر در بررسی این ادعا از جیمز وب می‌خواهند این ناحیه را زیر نظر بگیرد. وجود گازهایی مانند متان یا اکسید نیتروژن در این دسته سیارات می‌تواند نشان‌دهنده وجود حیات پیشین باشد.

«کولبی اوستبرگ»، محقق از « UCR » می‌گوید: «اگر جیمز وب بتواند این مولکو‌ل‌ها را پیدا کند، به‌صورت غیرمستقیم اثبات کرده است که زهره در گذشته منطقه‌ای قابل سکونت بوده که حیات در آن وجود داشته است.»

اوستبرگ در ادامه از وجود پنج سیاره صحبت می‌کند که از فهرست  ۳۰۰ سیاره  موجود استخراج شده‌اند که احتمال داده می‌شود حاوی مولکول‌های مذکور باشند. برای آنکه جیمز وب بتواند این سیارات را به‌خوبی رصد کند، آن‌ها باید به دور ستاره‌ای درخشان درحال چرخش باشند تا نور کافی برای مشاهده آن‌ها وجود داشته باشد.

اگر داده‌های جیمز وب به ما نشان دهد که اکثر سیارات در منطقه زهره درنهایت تبدیل به یک سیاره آتشین و داغ همانند زهره می‌شوند، بسیار نگران خواهیم شد؛ زیرا زمین و زهره زمانی سیارات دوقلوی یکدیگر بوده‌اند و این خبر خوبی برای پایان زمین نیست.

از سوی دیگر، این نکته می‌تواند یک زنگ خطر برای ما باشد تا بتوانیم زمین را پیش از آنکه تبدیل به یک سیاره جهنمی شود، نجات دهیم.

ارسال نظر

پربازدیدترین