|
| کد مطلب: ۹۵۱۴۷
لینک کوتاه کپی شد

احتمال تجمع بیش از استاندارد گاز سرطان زا "رادون" در ایستگاه های مترو تهران

میزان گاز رادون در ایستگاه های مترو شمال شهر چه اندازه است؟ وجود بیش از حد استاندارد این گاز در مکان های بسته ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. برای رسیدن به پاسخ اینکه مدیران شهری تهران تا چه میزان به اندازه گیری این گاز در محدوده مترو دقت دارند خبرنگار رکنا پیگیری از نهادهای متولی را آغاز کرد و درنهایت به هیچ نتیجه ای نرسید و حتی اظهار بی اطلاعی کردند.

 احتمال تجمع بیش از استاندارد گاز سرطان زا "رادون" در ایستگاه های مترو تهران
منبع: رکنا |

 گویا روزهای درگیری تهران با آلودگی هوا انتهایی ندارد. هر روز کمیته اضطرار آلودگی هوا جلسه برگزار می کند و تعطیلی هایی اعمال می کند اما آلودگی هوا که به طور مستقیم سلامت، اقتصاد و آموزش مردم و کشور را نشانه گرفته است همچنان ادامه دارد. این اما علاوه بر آلودگی هوا در سطح خیابان ها گویا هوای نامناسب در ایستگاه های مترو تهران نیز دست از گریبان مردم شهر بر نمی دارد.

سال‌ها است که ترکیبات گوگردی مانند دی اکسید گوگرد، ترکیبات اَزُته مانند منو و دی اکسید ازت، ترکیبات کربن مانند مونو و دی اکسید کربن، هیدروکربورها، مواد معلق، سرب، گاز کربنیک، اکسیدهای فتوشیمیایی، مواد رادیواکتیو، بو و صدا از جمله آلاینده‌های مهم هوای تهران به شمار می‌آیند. آلاینده‌هایی که بیشتر از منابع متحرک نظیر خودروهای شخصی، موتورسیکلت‌ها، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و ... و منابع ثابت مانند کارخانه‌ها، خانه‌ها، واحدهای تولیدی، نیروگاه‌های تولید انرژی، صنایع شیمیایی و ... متساعد می‌شوند.

در کنار این هوای آلوده ، در فضاهای بسته و پر تردد شهر مثل مترو وجود گاز رادون طبیعی است اما زمانی از شرایط عادی خارج می شود که میزان این گاز از حد استاندارد خارج شود. آن زمان است که ریه ها را درگیر و آمار سرطان در شهر را افزایش می دهد.

حال سوال این است که در شهر به خصوص در ایستگاه مترو این گاز تا چه میزان به سلامت و حیات تهرانی ها حمله می کند و چه میزان از ابتلا ساکنان تهران به سرطان و بیماری های ریوی به دلیل در معرض گاز رادون بودن است؟ وظیفه مدیران شهری و مدیران محیط زیست برای کنترل میزان رادون شهر بخصوص در مرکز پر تردد مترو چیست؟

پیگیری خبرنگار اجتماعی رکنا، از نهادهای متولی از جمله شهرداری تهران، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت نشان داد که هیچ نهادی به صورت مستمر در کوتاه مدت یا بلند مدت میزان انتشار این گاز در فضاهای بسته را اندازه گیری نمی‌کند و حتی اگر اندازه گیری در این رابطه وجود داشته باشد، اطلاع رسانی عمومی در این خصوص انجام نمی شود.

کارشناسان آلودگی هوا اما حکایتی امیدوار کننده داشت و آن اینکه میزان گاز رادون در فضاهای بسته از جمله ایستگاه های مترو شهر تهران طبیعی است اما مقدار آن اگر از یک حد مجاز بالاتر باشد می تواند سلامت عمومی را با خطرات جدی مواجه کند.

نکته ای که جای نگرانی ایجاد می کند این است که پیگیری ها از مدیران شهری بخصوص در بخش هایی که باید آگاه به این امر باشند با ناآگاهی و عدم دقت مواجه شد. جا دارد در کنار توضیح کوتاه کارشناسان آلودگی هوا در خصوص میزان گاز رادون در ایستگاه های متروی تهران، مدیران شهری و مدیران محیط زیستی شهر آخرین آمار و بررسی های خود از میزان گاز رادون در ایستگاه های مترو و محوطه این محل حمل و نقل عمومی پرتردد را رسما اعلام کنند.

ارسال نظر

پربازدیدترین