|
| کد مطلب: ۱۱۶۲۱۳
لینک کوتاه کپی شد

ویدیویی ترسناک از جمجمه سربازان هیتلر در اوکراین

پس از انفجار نیروگاه برق آبی کاخوفسکا و خروج آب در ته مخزن، مردم بقایای انسانی از جنگ جهانی دوم را کشف کردند که یکی از آنها کلاه ایمنی آلمانی به سر دارد.

ویدیویی ترسناک از جمجمه سربازان هیتلر در اوکراین

این ویدیوی در کانال عملیات ویژه نظامی روسیه منتشر شده و گفته می شود که متعلق به جنگ جهانی دوم است.

فرماندار خرسون اوکراین اعلام کرد که پس از انفجار سد کاخوفکا، ۶۰۰ کیلومتر مربع از جنوب اوکراین به زیر آب رفته است.

مرکز فرماندهی عملیات جنوب اوکراین در ساعات اولیه روز سه‌شنبه شانزدهم خردادماه اعلام کرد که نیروهای روسیه سد نیروگاه برق آبی «کاخوفکا» در شهر «نوا کاخوفکا» را منفجر کرده‌اند.

با این حال «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه مقصر جلوه‌دادن مسکو در فروریختن سد کاخوفکا از سوی غرب را اقدامی روس هراسانه خواند و خواستار تحقیقات بین‌المللی در مورد این حادثه شد.

اناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن نیز روز چهارشنبه گفت که آمریکا در تلاش است تا در زمینه تخریب سد برق آبی کاخوفکایا از رژیم اوکراین رفع اتهام کند و این اقدام را به روسیه نسبت بدهد.

آنتونوف در کانال تلگرامی نمایندگی دیپلماتیک روسیه نوشت که کمپینی در رسانه های آمریکایی برای بی اطلاع نگه داشتن مردم در مورد آنچه در این سد برق آبی رخ داده، تشکیل شده است.

وی ادامه داد، این کمپین، به صورت هدفمند اطلاعات نادرست در مورد نیروگاه کاخوفکایا در رسانه های محلی منتشر می کند و القائات زیادی مبنی بر منفجر کردن مهم ترین تاسیسات زیرساختی توسط روسیه مطرح شده است.

سد مذکور با ۳۰ متر ارتفاع و ۳.۲ کیلومتر طول در سال ۱۹۵۶ بر روی رودخانه دنیپرو به عنوان بخشی از نیروگاه برق-آبی کاخوفکا احداث شد.

این سد همچنین، آب مورد نیاز شبه جزیره کریمه و نیروگاه اتمی زاپوریژیا را تامین می‌کند.

مقام‌های روسی اطمینان داده‌اند که به دنبال این انفجار در حال حاضر هیچ خطری نیروگاه زاپوریژیا را تهدید نمی‌کند. آب موردنیاز سیستم خنک کننده این نیروگاه اتمی، از طریق مخازن سد کاخوفکا تامین می‌شود.

نیروهای روسی خرسون را در مارس ۲۰۲۲ میلادی تصرف کردند، اما نظامیان اوکراینی نوامبر سال گذشته با یک ضد حمله موفق این شهر را بازپس گرفتند و نیروهای روسی پس از این حمله به سمت کرانه جنوبی رودخانه دنیپرو عقب‌نشینی کردند.

روسیه همچنان کنترل بیشتر قلمرو کرانه های جنوبی در پایین دست سد را در اختیار دارد، در حالی که اوکراین مناطق شمال رودخانه را کنترل می کند.

کدام طرف جنگ از تخریب سد کاخوفکا سود می‌برد؟

تخریب سد کاخوفکا با توجه به شرایط نبرد در جبهه‌های جنگ و وعده اوکراین برای انجام ضد حمله‌ای بزرگ در مناطق جنوب شرقی و شرق این کشور به منظور باز پس گرفتن مناطق اشغالی نمی‌تواند برای کی‌یف منافع بزرگی به همراه داشته باشد.

توجه به همین یک نکته کافی است تا اتهام مطرح از سوی کی‌یف مبنی بر دست داشتن روسیه در انفجار سد کاخوفکا محتمل‌تر به نظر آید، احتمالی که هنوز هیچ مرجع مستقل بیطرف آن را تایید یا رد نکرده است.

برای صحت سنجی این موضوع کافی است به آنچه در گزارش نیوزویک به نقل از یک مشاور ارشد وزارت دفاع اوکراین آمده است توجه کرد.

به گفته این مقام ارشد نظامی تخریب سد «نوا کاخوفکا» در امتداد رودخانه دنیپرو واقع در جنوب اوکراین عملاً به هر امیدی مبنی بر اینکه نیروهای تحت امر کی‌یف قادر به انجام حمله‌ای موفقیت آمیز در سراسر آبراه باشند، پایان می دهد.

این رودخانه بخشی از خط مقدم میان نیروهای اوکراینی و اشغالگران روسیه را تشکیل می‌دهد؛ به نحوی که نیروهای اوکراینی در در شهر خرسون و سواحل غربی آن و روس‌ها در شرق آن سنگر گرفته‌اند.

با فرض اینکه روسیه پشت این ماجرا باشد دو نکته مهم مطرح می‌شود؛ نخست تبعات زیان‌باری که تخریب این سد به عنوان مهم‌ترین تامین کننده آب مصرفی شبه جزیره کریمه، منطقه ضمیمه شده به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ برای ساکنان این منطقه دارد و دوم نفعی احتمالی که کرملین با تحت تاثیر قراردادن مناطق جنوب شرقی بواسطه سیلاب‌های ویران‌گر ناشی از تخریب سد از آن بهره‌مند خواهد شد.

ارسال نظر

پربازدیدترین