|
| کد مطلب: ۹۳۹۹۹
لینک کوتاه کپی شد

افزایش 60میلیون تومانی قیمت پراید فقط در یک ماه

 بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو، از افزایش عجیب و غریب قیمت‌ها حکایت دارد، به طوری که فقط در طول یک ماه شاهد گرانی ۶۰ میلیون تومانی پراید در بازار بودیم. این یعنی پراید تنها در ماه اول زمستان ۲۶ درصد گران شده است.

افزایش قیمت خودرو در حالی است که نرخ ارز نیز در بازار نوسان داشته و با توجه به گفته‌های وزیر صمت، افزایش نرخ دلار دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو است. البته با وجود این‌که دلار دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو عنوان شده، ولی تشنگی بازار و انباشت تقاضا به‌خصوص در کلاس خودروهای اقتصادی و ارزان‌قیمت نیز تاثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر گرانی خودروها دارد.

محمدرضا نجفی‌منش، رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور اعتقاد دارد: دلایل افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد اساسا به عواملی همچون انتظارات تورمی، افزایش حجم نقدینگی و نوسان نرخ ارز مرتبط است.

به گفته او، حجم نقدینگی به ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده که این امر افزون بر قیمت نهایی خودرو بر سایر محصول‌ها نیز اعم از مسکن، طلا، سکه و غیره تاثیر قابل توجهی داشته است.

در این شرایط، در حال حاضر فعالان بازار خودرو از رکود شدید در معاملات خودرو سخن می‌گویند و این‌که رشد شدید قیمت‌ها در بازار، از تعداد خریداران به دلیل کاهش قدرت خرید نیز کاسته است.

به باور فعالان بازار، هم اکنون رکود نبض بازار را به‌دست گرفته است و تعداد فروشندگان خودرو در بازار بسیار بیشتر از تعداد خریداران است.

بر همین اساس، پیش‌بینی بسیاری از نمایشگاه داران در این جهت است که با توجه به شرایط بازار خودرو، بازار شب عید نیز در وضعیت رکودی بماند و تغییری در آن ایجاد نشود.

سعید موتمنی، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو گفته است که بازار خودرو به خواب رفته و رکود سنگینی بر بازار حاکم و معاملات در حد صفر است.

به باور او، با توجه به آنکه تحویل خودروهای عرضه شده در بورس کالا از جمله خودرو دنا به خریداران در ماه‌های آینده صورت می‌گیرد و همچنین با توجه به رکود حاکم بر بازار خودرو، عرضه اخیر در بازار فعلا تاثیری نداشته و آثارش در بازار نمایان نشده است.

افزایش عجیب و غریب قیمت خودرو در بازار/ پراید ۶۰ میلیون تومان گران شد

چه خبر از بازار خودرو؟

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که طی یک ماه گذشته قیمت پراید ۱۱۱ در حدود ۶۰ میلیون تومان گران شده و به ۲۹۰ میلیون تومان رسیده است. پراید ۱۳۱ نیز در بازار ۲۸۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده و این در حالی است که این خودرو یک ماه قبل ۶۱ میلیون تومان ارزان‌تر بود. پراید ۱۵۱ هم در حدود ۲۶ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و هم‌اکنون در بازار به قیمت ۲۴۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، پژو۲۰۶ تیپ دو در بازار در طول یک ماه گذشته ۴۰ میلیون تومان گران شده و با قیمت ۴۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رود. همچنین پژو۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۳۹۹ در بازار ۳۷ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و هم‌اکنون در بازار به قیمت ۵۰۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. اما پژو۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۱ در بازار ۶۰۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده و این در حالی است که این خودرو یک ماه قبل ۳۵ میلیون تومان ارزان‌تر بود. پژو ۴۰۵ GLX بنزینی مدل ۱۳۹۹ نیز با افزایش ۴۰ میلیون تومانی قیمت در طول یک ماه گذشته، ۴۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. اما پژو ۴۰۵ GLX دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۱ افزایش قیمت ۴۵ میلیون تومانی را تجربه کرده و در حال حاضر در بازار ۳۹۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. پژوپارس اتوماتیک مدل ۱۳۹۹ هم ۳۵ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۶۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

بنا به این گزارش، روند بازار خودرو همچنین حکایت از آن دارد که قیمت تارا اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ ۲۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و به ۷۱۵ میلیون تومان رسیده است. تارا دنده‌ای مدل ۱۴۰۰ هم ۲۵ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۵۹۰ میلیون تومان به فروش رفته است.

اما قیمت تیبا هاچ‌بک EX مدل ۱۴۰۱ در بازار به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و این در حالی است که یک ماه قبل ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر بود. تیبا هاچ‌بک پلاس مدل ۱۴۰۰ هم ۳۰ میلیون تومان گران شده و ۳۰۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است.

در این میان، قیمت دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ در حدود ۴۵ میلیون تومان در طول یک ماه گذشته بالا رفته و به ۵۷۵ میلیون تومان رسیده است. دناپلاس اتوماتیک توربو مدل ۱۴۰۱ هم در بازار ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده و این در شرایطی است که این خودرو یک ماه قبل ۲۰ میلیون تومان ارزان‌تر بود. اما راناپلاس مدل ۱۴۰۱ در بازار ۲۰ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۴۴۰ میلیون تومان رسیده است.

موسسه جستجوی هوش فرازمینی(SETI) و سرپرست این مطالعه گفت: گذرهای سیاره‌های فراخورشیدی از مقابل خورشید خود، خاص هستند، زیرا می‌توانند توسط ما روی زمین به عنوان ناظر و همچنین هرگونه فناوری بالقوه در آن منظومه فراخورشیدی به عنوان فرستنده محاسبه شوند. بنابراین، این گذرها یک زمان قابل پیش‌بینی و تکراری هستند که طی آن بیگانگان ممکن است به ارسال پیام فکر کنند و زمینی‌ها می‌توانند به دنبال دریافت آنها باشند.

وی افزود: این استراتژی به ما کمک می‌کند تا این سوال بزرگ را که کجا و چه زمانی به دنبال پیام در پهنه‌های وسیع فضا بگردیم، محدود کنیم.

این مطالعه جدید که در پایگاه پیش‌چاپ arXiv منتشر شده و برای انتشار پس از داوری در مجله Astronomical برنامه‌ریزی شده است، هیچ مدرکی از موجودات بیگانه پیدا نکرده است. اما این مطالعه تنها ۱۰ سیاره دوردست را جستجو کرده و در آینده قصد دارد با تلسکوپ‌های مختلف، ژرف‌تر نگاه کند.

از زمانی که فناوری رادیویی در اواخر قرن نوزدهم اختراع شد، زمین پیام‌هایی را به فضا ارسال کرده است و گاهی مانند پیام معروف آرسیبو(Arecibo) در سال ۱۹۷۴، آنها را از روی عمد به امید تماس با هر موجود فرازمینی هوشمند فرستاده است.

پژوهشگران با امید به اینکه تمدن‌های بیگانه هوشمند نیز سیگنال‌هایی را به فضای بیرونی خود ارسال کنند، کهکشان‌ها را برای یافتن امواج رادیویی که ممکن است از فناوری بیگانگان سرچشمه گرفته باشد، بررسی می‌کنند.

سوفیا شیخ و همکارانش از تلسکوپ گرین بنک رابرت سی. برد(Robert C. Byrd Green Bank) در ویرجینیای غربی برای جستجوی سیگنال‌های رادیویی از ۱۲ سیاره فراخورشیدی استفاده کردند که گذر آنها در یک پنجره کوتاه در مارس ۲۰۱۸ قابل مشاهده بود. آنها تعداد زیادی سیگنال رادیویی را شناسایی کردند(تقریباً ۳۴ هزار سیگنال) اما در واقع ۹۹.۶ درصد از آنها را می‌توان به عنوان تداخل ارتباطات زمینی نادیده گرفت. گفتنی است که گروهی از شهروند-دانشمندان آموزش دیده کار بررسی این سیگنال‌ها را انجام دادند.

در نهایت همه سیگنال‌ها به جز دو مورد به عنوان تداخل شناسایی شدند و دو سیگنال باقی مانده که چند انفجار کوتاه از Kepler-1332b و Kepler-842b بودند که هر دو سیارات سنگی بالقوه بزرگ‌تر از زمین هستند، شایسته پیگیری بیشتر تلقی شدند. با این حال، سوفیا شیخ می‌گوید این دو سیگنال نیز تقریباً به طور قطع ناشی از تداخل هستند و پیام‌های واقعی از جانب بیگانگان نیستند.

با این حال، او می‌گوید که این مطالعه اثباتی بر این بود که این روش جستجو می‌تواند کارساز باشد. پژوهشگران قصد دارند در آینده با آرایه تلسکوپ آلن(Allen) در کالیفرنیا به مشاهدات بیشتری بپردازند.

 

ارسال نظر

پربازدیدترین