|
| کد مطلب: ۸۹۹۵۳
لینک کوتاه کپی شد

مواد غذایی باز هم گران می‌شود؟

قیمت مواد غذایی از ابتدای سال تا کنون چنان در حال افزایش است که در بیشتر موارد حذف هر یک از محصولات و خوراکی‌ها از سبد خانوار‌ها اجباری شده است. با توجه به وضعیت اقتصادی مردم، قیمت مواد غذایی باز هم گران می‌شود؟

به گزارش اقتصاد24 هنوز تأمین ارز مورد نیاز خرید نهاده دام وطیور و واردات برخی محصولات و مواد اولیه جهت تولید در صنایع غذایی کشور برای فعالان این صنایع دردسر ساز شده است، از این رو پیش بینی تعیین قیمت مواد غذایی و کالای اساسی در نیمه راه سال جاری بسیار سخت به نظر می‌رسد.

این در حالی است که قیمت مواد خوراکی هر ماه نسبت به ماه قبل‌تر گران می‌شود. شاید از ابتدای سال تا کنون در برخی ماه‌ها شیب افزایش نرخ تورم کمی کاهشی شده است، اما وضعیت قیمت مواد غذایی همچنان بحرانی است.

 

کارشناسان بر این موضوع هم نظرند، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر شده قاچاق کالا‌های اساسی به خارج از کشور کُند شود، اما در مقابل با افزایش ناگهانی قیمت‌ها در بخش تولید، تقاضا به دلیل عقب ماندن توان مالی مردم از گرانی ها، بسیار کاهش یافته است.

در همین ماه جاری مرکز آمار ایران گزارشی در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب در مناطق شهری را منتشر کرد که نشان می‌دهد تورم نقطه‌ای ۱۲ ماده غذایی به بالای ۱۰۰ درصد رسیده است.

طبق آخرین گزارش مرکز آمار از تورم اقلام اساسی، داستان تلخ، اما واقعی کوچک شدن شدید سفره خانوار را روایت می‌کند؛ موضوعی که طی یکسال اخیر بار‌ها برآن تأکید شده، اما تا کنون برنامه‌ای برای کاهش سرعت این روند از سوی دولتمردان طراحی و اجرا نشده است.

در حالی که هزینه خرید بسیاری از کالا‌ها تا دو یا سه برابر افزایش یافته، دستمزد‌ها آن‌چنان تغییری نداشته و همین موضوع باعث افت شدید قدرت خرید مردم دراین یکسال اخیر شده است.

گزارش مرکز آمار از تورم مرداد ۱۴۰۱ نشان می‌دهد این شاخص نسبت به ماه مشابه سال گذشته در گروه خوراکی‌ها ۸۱٫۲ درصد رشد داشت. در بازه ماهانه و سالانه نیز نرخ تورم خوراکی‌ها به ترتیب اعداد ۱٫۴ و ۵۷٫۴ درصد را نشان می‌دهد.

نرخ تورم نقطه‌ای در مرداد ماه ١٤٠١ به عدد ۵۲.۲ درصد رسیده است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ٥٢.٢ درصد بیشتر از مرداد ١٤٠٠ برای خرید یک مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان هزینه کرده‌اند.

 

حذف یارانه‌ها از برخی کالا‌های خوراکی موجب جهش قیمت در این ماه شده و از این کانال تورم را افزایش داده است.امروز هر یک از فعالان و صاحبان تشکل‌های صنایع غذایی از کاهش بیش از ۵۰ درصدی فروش صنایع غذایی خبر می‌دهند و معتقدند که وضعیت تقاضای محصولات مختلف از سوی مردم به نصف رسیده است.

 

 

 

ارسال نظر

پربازدیدترین