|
| کد مطلب: ۱۱۸۰۲۰
لینک کوتاه کپی شد

کارشناس بازار سرمایه: اقدام اعضای شورای عالی بورس تخلف آشکار است/ نرخ خوراک دو ماه قبل فقط به شرکت‌ها و سهامداران خاص اعلام شد!

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: نرخ خوراک عامل بسیار اثرگذاری است و اگر در همان زمان تعداد زیادی از ذی نفعان از این موضوع مطلع می‌شدند به طور یقین تصمیمات دیگری را اتخاذ می‌کردند مبنی بر اینکه سهام خود را بفروشند. اما از این تصمیم مهم تنها عده‌ خاصی اطلاع داشتند.

 کارشناس بازار سرمایه: اقدام اعضای شورای عالی بورس تخلف آشکار است/ نرخ خوراک دو ماه قبل فقط به شرکت‌ها و سهامداران خاص اعلام شد!
منبع: ایلنا |

در حالی که اسفند ماه سال گذشته رییس سازمان بورس با قاطعیت اعلام کرد؛ به طور قطع نرخ خوراک پتروشیمی‌ها ٧ هزار تومان نخواهد بود،« نرخ خوراک صنایع قطعا ٧ هزار تومان نخواهد شد » نه تنها که امروز نرخ خوراک 7 هزار تومان تعیین شده بلکه با یک تاخیر چند هفته‌ای اعلام می‌شود که این ابهاماتی را در بازار ایجاد کرده چراکه برخی از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه می‌گویند در همان زمانی که این نرخ برای خوراک تعیین شده برخی از شرکت‌های بورسی براساس این قیمت تصمیم گرفته‌اند و دست به اقداماتی زده‌اند. به این معنا که این اطلاعات مهم در اختیار برخی از شرکت‌ها قرار گرفته و بعد از چند هفته انتشار عمومی پیدا کرده است.

البته وزیر اقتصاد شایعه تصویب افزایش سقف گاز صنایع در جلسه ۱۷ اردیبهشت هیات دولت و ارتباط سقوط شاخص بورس با این موضوع را رد کرد و گفت: این سوءبرداشت ناشی از عدم دقت حوزه اداری دبیرخانه هیأت دولت بود و اگر چه این موضوع در جلسه ۱۷ اردیبهشت هیأت وزیران مطرح شد اما تصویب نشد و برای بررسی و اعلام نظر کارشناسی به یک کارگروه و کمیته‌ ارجاع شد و کمیته و کارگروه مذکور اواخر خرداد ماه نتیجه بررسی‌ها را به هیات دولت اعلام کرد و در واقع زمان نهایی تصویب و ابلاغ مصوبه مذکور اواخر خرداد ماه بوده است و در جلسه ۱۷ اردیبهشت هیأت دولت، هیچ تصمیم قطعی در این خصوص غیر از ارجاع امر به یک کارگروه و کمیته اتخاذ نشده بود.

در این باره «فردین آقابزرگی» کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: نرخ خوراک گاز صنایع از 4 هزار تومان به 7 هزار تومان افزایش پیدا کرده‌است و بخش عمده‌ای از این آثار درپیش بینی سود و زیان شرکت‌های مصرف کننده از این خوراک دیده شده و به همین دلیل p/e برخی از شرکت‌ها در حدود دو ماه گذشته تقریبا کاهش پیدا کرد.

وی ادامه ادامه داد: اما نکته اصلی این است که در زمانی که این تصمیمات اتخاذ شده که رییس شورای عالی بورس یعنی آقای خاندوزی، از اعضای شورای عالی بورس یعنی وزیر صمت و رییس کل بانک مرکزی که در این جلسه حضور داشتند، چرا در این باره شفاف‌سازی نکردند؟ چرا آقای عشقی به عنوان دبیر شورای عالی بورس در این باره شفاف سازی نکرد و چرا پس از وقفه دو ماهه این تصمیم را اعلام می‌کنند که تصادفا مقطع ابلاغ این مصوبه همزمان با پیش‌فروش‌های شرکت‌های خودرویی بود و اظهار نظرات مسئولان که باعث ریزش بازار شد و از روز گذشته پس از گذشت دو ماه مردم متوجه شدند که موضوع اصلی چه بوده‌است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نرخ خوراک عامل بسیار اثر گذاری است و اگر در همان زمان تعداد زیادی از ذی نفعان از این موضوع مطلع می‌شدند به طور تصمیمات دیگری را اتخاذ می کردند مبنی بر اینکه سهام خود را بفروشند. اما از این تصمیم مهم تنها عده‌ خاصی اطلاع داشتند.

آقابزرگی تاکید کرد: گفته می‌شود تعدادی از حقوقی‌هایی که در آن مقطع نسبت به فروش اقدام کردند از این تصمیم اطلاع داشتند و شرکت‌های بورسی متصل به برخی از نهادها از این تصمیم اطلاع داشتند و بر این اساس، در آن زمان تصمیم گرفته‌اند که این منصفانه نیست.

وی ادامه داد: بند 9 و 11 ماده 7 قانون بازاراوراق بهادار به صراحت می‌گوید که وظیفه سازمان بورس به منظور پیشگیری از وقوع تخلفاتی که منافع ذی نفعان بازار را مخدوش می‌کند، انتشار اطلاعات است اما به راحتی می گویند که سهامداران سیو و ذخیره سود کرده‌اند و شاخص افت کرده که اصلا این گونه نیست بلکه در واقع برخی از شرکت‌ها و سهامداران دسترسی به اطلاعات خاص داشتند که قرار است سود شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی کم شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این تخلف آشکار و واضح است اما متاسفانه مرجع رسیدگی به این موضوع شورای عالی بورس است که خود اعضای این شورا این ابلاغیه را امضا کردند و با یک خلاء قانونی مواجه هستیم به همین دلیل است که آقایان با شهامت موضوع را تکذیب و انکار می‌کنند.

ارسال نظر

پربازدیدترین